torsdag 31. januar 2008

Julerosen - Årets første blomst i hagen








Kjøpte meg ei julerose i Østersund i desember for et par år siden, Hadde sett den mye i interiørblad, men var ikke å finne her i Trøndelag. Trodde jeg måtte smugle den inn i landet. Men så er det jo faktisk lov å ta med seg noen potteplanter. Hadde den inne til å begynne med, men planta den ut i bedet da våren kom, og siden har den vært der ute. Akkurat nå er det en 3-4 knopper å se. Ønsker meg en rød/lilla en, men de er som sagt vanskelig å finne i salg.

Nå lengter jeg skikkelig til det blir vår, og jeg kan lete etter knopper i hagen. Går nesten med lupe å leter. Naboene sier at det første vårtegnet her er når de ser "rompa" mi i lufta rundt om i hagen. Satte ned en god del løk i høst og har bortimot glemt hvor jeg satte hva, så dette blir spennende.

Det rare med dette hage-greiene er at jeg hadde nesten null interesse for det inntil vi bygde vårt eget hus, og fikk en hage å stelle med. Mamma har en kjempestor hage som jeg måtte hjelpe til å luke ugress i, å det var jo bare sååå kjedelig. Men interessen tok av kan man si. Heldigvis er også "kaill`n" forholdsvis interessert. Han samler på trær. Vil ha forskjellige. Rogna og selja og heggen som sto på eiendommen har han flettet på, og formet, for han vil gjerne ha skjeve trær.¨Blir arti å se hvordan det blir etterhvert. Tomta var jo full av older da vi begynte. Den har det med å komme igjen og igjen. Vi har nok revet opp utallige meter med røtter for å bli kvitt den, og må nok holde på med det i mange år ennå. Som sagt, kan nesten ikke vente på våren.


tirsdag 29. januar 2008

Litt fra vårt hjem




På tide å vise noen bilder fra huset vårt. Her er noen tatt i all hast i dag.


Benken som (den trøtte) Nemo sitter på kjøpte jeg på auksjon i Duved for noen år siden. Dro dit for å kjøpe en sånn en og fant akkurat den jeg ville ha. Jippiii. Håper å få med meg noen auksjoner til sommeren også, for det er skikkelig arti...!


Den store grønne flaska med lerkekvister i fikk jeg av pappa før jul. Den er egentlig brukt til å ha maltøl i , men sånne store flasker blir heller tunge å løfte på så han har gått over til mindre. Og jeg tar i mot avlagte ting vettu.
Siffonflasken har jeg kjøpt på nettet. Ikke brukbar til noe, men er glad i gamle flasker.



Engelen fikk jeg av tantebarnet mitt nå før jul. Hun kjøpte den til meg i Riga. Skal vist være en skytsengel som skal passe på meg, så den må henge framme. Den har fått hedersplassen i krystallkrona sammen med alle prismene.
Er veldig glad i madonnafigurer og engler. Er vel litt rar sånn. Men, men sånn er jeg.

mandag 28. januar 2008

Snø!!! Jippiii. (Det var i går......)


I går søndag kom det endelig en del snø. Det var både vind og fokk men innimellom var det greit, så vi fant ut at nå måtte vi ut alle sammen. Det ble ryddet en akebakke i sommer som vi måtte prøve. Gimli fikk være med ut (uten den lille plageånden Nemo). Han storkoste seg ute i snøen med å fange snøballer. Ungene koste seg også, med endelig å kunne bruke akebrettene.


I dag igjen regnet det. Jeg blir så lei av at det ikke været kan holde ei uke ihvertfall. Men fint var det i går ihvertfall.

lørdag 26. januar 2008

Sykt barn.


Denne helga begynte med at de ringte fra sfo fredag formiddag og sa at Mads hadde vondt i magen. Da jeg kom for å hente han, lå han der på sofaen, mens alle de andre ungene spiste mat. Denne dagen hadde han tatt med seg bamsen sin på skola (for fredagen er "vis-frem-dag"), og da var det sannelig godt å ha bamse der. (Han er faktisk kjøpt hos Irina..) Vi måtte innom butikken å kjøpe Cola, for det er jo medisin for magen. Stakkars liten, han hadde skikkelig vondt i magen og utpå kvelden måtte han kaste opp også. Til slutt sovna han for kvelden og jeg gruvde for oppkast i senga. Hadde dørene åpne og satte til bøtte og la hångkle i senga. For det er jo bare typisk at de spyr om natta i senga. Men nei da, natta gikk uten våkne unger. Tidlig i dag kom han derimot gråtende med ørevondt. Og det var ihvertfall vondt!!! Fikk komme til legevakta og det ble konstatert ørebetennelse. Mads syntes det var bare såååå urettferdig. Onsdag brente han seg på ei lyspære, så magevondt og oppkast og så ørebetennelse. Det var altså ikke lov. Veldig oppgitt var han. I ettermiddag har han vært i god form, så jeg satser på er stille natt og en rolig søndag. Tvi-tvi......

søndag 20. januar 2008

Check out my Slide Show!

Hjemmealene dag igjen!!!


Vi må vist venne oss på dette. Nå er kaill`n og Gimli på telttur igjen. Ikke så morsomt når regnet slår på vinduet her i Skårån. Denne gangen i regnstorm, eller kanskje snøstorm der de er?.. Ja ja hver sin smak. Jeg og ongene har ihvertfall holdt oss inne idag. Bare vært en tur på butikken for å bunkre opp nok godteri.. Nå har vi sett både "Veien til Aidensfield" og "mister Bean på ferie" på Tv`n og begge ongene har fått lov til å legge seg i senga mi.

Under beina mine ligger litj-hunden Nemo og tygger på et bein og ved siden av meg sitter en bedende katt, Lilo og lurer på om det ikke er litt mat å få igjen, pliiis. Sier aldri stopp i en liten katte eller forsåvidt hundemage. Tror Lilo har lyst til å være inne i natt. På bildet ser dere hvor han sitter for å få kontakt med oss inne på stua eller kjøkkenet.

I morgen må vi finne på noe kreativt. Erika har funnet noe ull som hun har lyst til å lage noe av. Har en del fotoredigering å ta meg av, men det blir nok litt ull-arbeid også.
På tide å finne loppekassa (Håper ikke Nemo har lagt igjen noen der......)