mandag 17. november 2008

Snill tante?!


Mulig at jeg er en snill tante? Har ihvertfall fått meg et maleri av tantebarnet/niesen min Ingrid. Hun har malt det selv og det er jo bare så kult. Bildene av ungene har jeg bidratt med selv. De ble skrevet ut på sånne t-skjorteoverføringsark og strøket på lerretet. Prosjektet va jo egentlig hemmelig, men hadde jo mistanke når hu absolutt skulle ha bilder av ungene skrevet ut. Det ble ihvertfall kjempefint. Fått mye skryt for det allerede. Tusen takk snuppa. ( Faktisk så var ikke bildet tørt engang da jeg fikk det, så hun var nok ivrig på å gi det til meg.)

søndag 16. november 2008

Rotekte øyfolk


Det har nettopp blitt utgitt en bok som heter Rotekte øyfolk her i Trøndelag. Etter intiativ av Gisle Lian Olsen, som er Gèn i fotograffirmaet Studio G. Da jeg var fotograflærling i studio G var jeg med på en tur til Mausundvær utenfor Frøya. Ei lita øy, men hadde skole, butikk og krabbemottak.Vi var der en hel dag og gikk rundt omkring på øya og fotograferte. I tillegg til til denne turen har studio G fotografene vært flere ganger ute i øyriket på fototokt. Men i hvertfall. Jeg fikk med et bilde........
På turen rundt omkring på øya fikk jeg øye på ei gammel dame som sto ute og skrubbet gulvmattene sine. Jeg spurte henne om jeg kunne få ta bilde av henne og det fikk jeg. Men hun ville vi skulle bli med inn og se katta hennes. Den kom imidlertid ikke da vi var der, men da vi var på tur videre, så jeg at hun vinket på meg. Katta hadde kommet. Jeg skyndte meg tilbake, og fikk tatt noen bilder av henne og katta. Kjempetrivelig dame. 85år og kjempesprek. Da jeg kom hjem sendte jeg henne bilder så hun fikk se dem, så hun har nok sett dette bildet før. Men det var veldig arti å få med et bilde i ei bok. Helt nytt for meg det. Boka er forresten en såkalt "no profit" prosjekt. Overskuddet går til kjøp av redningsvester til barn i øyrekka. Så det får man si er et positivt tiltak. For min del er det arti å ha vært med å bidra.


lørdag 15. november 2008

Travle dager

Juhuuu. Jeg er i live. Det er bare det at tida har gått så fort, og jeg har hatt så mye å gjøre. Men nå. NÅ!!! skal jeg skjerpe meg altså. Savner jo blogginga også. Litt om meg selv for tiden. Ikke så mye på planteskola nå, for det er jo ikke akkurat full rulle der. Blir mere nærmere jul. Så da har jeg tatt på meg arbeid på barnehagen i Forradal. Ca 2 mil hjemmefra. Pga bygging av ny barnehage er barnehagen flyttet til skihytta lenger oppe i dalen. Så der er vi om dagene. Venter på snøen der oppe .
Ellers så har det vært veldig mye å gjøre som fotograf i høst. 9
brudepar har jeg fotografert i sommer/høst. Pluss konfirmanter, barn, familier og diverse annet. Er veldig fornøyd. Har ikke brukt ei krone på reklame, så jungeltelegrafen har virkelig vært effektiv. Som vanlig så er det jo en del å gjøre i denne bransjen før jul. Og det merkes. Har rett og slett bestemt meg for å ikke ta på meg mer før jul, for å rekke alt. Blir alt for mange sene kvelder hvis det skal fortsette slik. Men arti er det. Veldig arti.Har fått meg en fin logo også. Veldig fornøyd med den. Skal prøve å ikke sitte for lenge ved dataen i kveld. Det er jo tross alt lørdagskveld. Har planer om å ta julekortbilda av ongan i mårrå. Å så må æ i vei på ei kunst/salgsutstilling som noen damer her i Hegra har nå i helga. De kaller seg "Kvinner fra bygda". Å der er også Gunda (http://gundam-gundam.blogspot.com/) med. Skal bli spennende å se hva hun har funnet på.... Denne søte valpen kom til oss i slutten av august. Hun heter Chelsea og er en "Petit Basset Griffin Vendeen". Invikla rasenavn, men altså en liten Basset. Dette er den dagen hun kom, men hun har nok dobla seg i størrlse siden da. Allerede vært med på rådyrjakt, bare 4 mnd gammel. Ble ikke noe rådyr, men hun fikk en skikkelig tur i skogen.
Stand by. Skal skjerpe meg....... Natti natt.