tirsdag 20. mai 2008

Bestemor Sigrid 100år

Var på besøk til søstra mi i kveld og da ble det snakk om 75års dagen til pappa om to dager. Plutselig sa hun. Bestemor hadde vært 100år i dag. Ojsann det hadde vi glemt. Var innom kirkegården på tur hjem. Syntes jeg måtte innom for å "gratulere" henne med dagen. Så rart å tenke på at i dag for 100 år siden ble hun født. Hun døde i januar 1994, så det begynner da å bli noen år siden det også.
På bildene her kan dere se henne som ung kvinne i 1920 åra og det er hun som er den kortklipte lille ungen på det andre bildet. Ser nesten ut som en gutt på det bildet. Ca 2år vil jeg tro.
I tillegg på bildet er det ei lita skrivebok med oppskrifter som hun har skrevet, en ødelagt klokke son hun hadde og en 10 øring fra 1941.
Det er altså snakk om mora til faren min. Hun var nr 10 i en søskenflokk på 12, hvorav tre døde som små. Den andre jenta på bildet er søstra Anna som er 3år eldre. Bestemor ble altså født i 1908, mens hennes eldste bror ble født i 1890.
Da bestemor var lita jente så bestemte hun seg for at hun skulle gifte seg med Mads Mettistun, som var 9år eldre. Han bodde på en gård på den andre siden av elva. Som sagt, så gjort. Hun giftet seg med han og flyttet til Mettistun i 1929. Bestemor og bestefar fikk fem barn. Tre jenter og to gutter. Pappan min er den eldste sønnen.
De bodde sammen med oss på gården da jeg var lita. I samme hus, men på kårenden. Bare en dør i mellom, så dit sprang jeg hele tiden. Synes jeg har vært kjempeheldig som har hatt dem så nært. Har ikke tall på alle bøkene hun har lest til meg. Husket at vi leste , spilte kort, så på "trim for eldre osv", og alt som hun lærte meg. Hun fant på eventyr selv og fortalte mange fortellinger fra barndommen sin.
Gratulerer med dagen, Bestemor.
Tænke mye på dæ

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Så koselige bilder og historie bak bildene. Fant deg inne hos MittHusDittHus - og jeg ser vi har de samme netpets'ene:) Er trønder jeg også, bor i signingsstaden. Kom gjerne og besøk meg du, også. Fortsatt fin dag! Klem fra Randi http://www.hverdagsprat.blogspot.com/

Marit sa...

Fint blogg. Flotte bilder. Rørt over innlegget fordi jeg har enorm respekt for de "godt voksne".

Hmmmm.... det er så mange uoppdagede skjønne blogger her ute. Også er du trønder da sjøh. Like me!

Hyggelig å være her. Kommer gjerne igjen.

Hilsen Marit
"Som Mine Dager Er"

GundaM sa...

Gode minner å ha og fine tanker...

Du har det travelt om dagene skjønner jeg,men har nå gitt deg en utfordring inne hos meg;9