søndag 16. november 2008

Rotekte øyfolk


Det har nettopp blitt utgitt en bok som heter Rotekte øyfolk her i Trøndelag. Etter intiativ av Gisle Lian Olsen, som er Gèn i fotograffirmaet Studio G. Da jeg var fotograflærling i studio G var jeg med på en tur til Mausundvær utenfor Frøya. Ei lita øy, men hadde skole, butikk og krabbemottak.Vi var der en hel dag og gikk rundt omkring på øya og fotograferte. I tillegg til til denne turen har studio G fotografene vært flere ganger ute i øyriket på fototokt. Men i hvertfall. Jeg fikk med et bilde........
På turen rundt omkring på øya fikk jeg øye på ei gammel dame som sto ute og skrubbet gulvmattene sine. Jeg spurte henne om jeg kunne få ta bilde av henne og det fikk jeg. Men hun ville vi skulle bli med inn og se katta hennes. Den kom imidlertid ikke da vi var der, men da vi var på tur videre, så jeg at hun vinket på meg. Katta hadde kommet. Jeg skyndte meg tilbake, og fikk tatt noen bilder av henne og katta. Kjempetrivelig dame. 85år og kjempesprek. Da jeg kom hjem sendte jeg henne bilder så hun fikk se dem, så hun har nok sett dette bildet før. Men det var veldig arti å få med et bilde i ei bok. Helt nytt for meg det. Boka er forresten en såkalt "no profit" prosjekt. Overskuddet går til kjøp av redningsvester til barn i øyrekka. Så det får man si er et positivt tiltak. For min del er det arti å ha vært med å bidra.


3 kommentarer:

Gamlå sa...

Heisann

Så fin bok dette her var da, og enda koseligere må det være når du selv har bidratt!!

Fint at det gis penger til redingsvester til Barn!!

Ha en fin dag.

hilsen Gamlå

Sussen sa...

Heia!
Så fint bilde! Gleder meg til å se boken:-)
Artig å se så mye nytt på så kort tid her inne!
Pytten har hengt opp St.Etienne lampa nedi gangen, og Himalaya broken crystals i vinduet på kjøkkenet. Jeg har bestilt 1700talls rullegardiner i et Designers Guild stoff til stua (!), og rommet til Benjamin er helt ferdig, i tillegg til soverommet vårt(jeg har til og med fått meg nattbord)!
Store klemmer fra Tønsberg

Sussen sa...

Skinnet kan bedra... Ingen lottogevinst nei. Bare oppsamling over tid. Lampene har ventet siden før sommeren på å bli hengt opp. Pytten har vært opptatt. Designers guild stoffet var en rest (på 9 meter!) som jeg fikk for 300,- på jobben. Og nattbordet er et søtt lite ett fra Ib Laursen i shabby chic stil til ca 400,- Så slett ikke verst.
Men, Berten har ikke sett sluttsummen på gardinene... Det er jo ikke bare stoffet til 300,- (som egentlig koster over 500 pr m), linforstoff til 600,- og liftsystem til 1500,- ca og så kommer sying i tillegg. Uansett veldig mye billigere enn om jeg ikke var en ansatt, og i tillegg fikk så billig og fint stoff! Lifter hadde jo også vært mye dyrere. Så alt i alt, er jeg i hvertfall veldig fornøyd med utfallet. Håper bare det blir fint!!!
Stor klem, S
P.S. Hils Ingrid og si hun bør satse på malingen! Kjempevakkert bilde!