torsdag 31. januar 2008

Julerosen - Årets første blomst i hagen
Kjøpte meg ei julerose i Østersund i desember for et par år siden, Hadde sett den mye i interiørblad, men var ikke å finne her i Trøndelag. Trodde jeg måtte smugle den inn i landet. Men så er det jo faktisk lov å ta med seg noen potteplanter. Hadde den inne til å begynne med, men planta den ut i bedet da våren kom, og siden har den vært der ute. Akkurat nå er det en 3-4 knopper å se. Ønsker meg en rød/lilla en, men de er som sagt vanskelig å finne i salg.

Nå lengter jeg skikkelig til det blir vår, og jeg kan lete etter knopper i hagen. Går nesten med lupe å leter. Naboene sier at det første vårtegnet her er når de ser "rompa" mi i lufta rundt om i hagen. Satte ned en god del løk i høst og har bortimot glemt hvor jeg satte hva, så dette blir spennende.

Det rare med dette hage-greiene er at jeg hadde nesten null interesse for det inntil vi bygde vårt eget hus, og fikk en hage å stelle med. Mamma har en kjempestor hage som jeg måtte hjelpe til å luke ugress i, å det var jo bare sååå kjedelig. Men interessen tok av kan man si. Heldigvis er også "kaill`n" forholdsvis interessert. Han samler på trær. Vil ha forskjellige. Rogna og selja og heggen som sto på eiendommen har han flettet på, og formet, for han vil gjerne ha skjeve trær.¨Blir arti å se hvordan det blir etterhvert. Tomta var jo full av older da vi begynte. Den har det med å komme igjen og igjen. Vi har nok revet opp utallige meter med røtter for å bli kvitt den, og må nok holde på med det i mange år ennå. Som sagt, kan nesten ikke vente på våren.


5 kommentarer:

GundaM sa...

Jøss,blomstrer den virkelig rett nedenfor meg her no..?Utrolig.Nesten så en får lyst til å ta på seg hodelykta og ut og plukke...HI,hi!

Flott var den! Dette må jeg prøve meg på jeg også...

Minnelita sa...

Bare i knopp ennå, men kommer vel helt ut snart.

GundaM sa...

Gå inn hos Marie(link hos meg) og les om villsauen ;)

Marie sa...

Takk for besøk!

Så koseleg blogg du har! Eg kikkar inn i morgon igjen, må legge meg nå. God natt :)

Anonym sa...

Har ikkje fått med meg at det fins blomster som blomstrer i vinterkulda.Men den var jo kjempefin!