mandag 7. april 2008

Det spirer og gror

I år har jeg prøvd noe nytt når det gjelder frø og såing. Har sådd frøene i sånne torvbriketter som sveller i vann. Har ikke vært så dreven på såing, med dette virker veldig lurt, så jeg håper resultatet blir bra. Slipper prikling, som jeg antagelig ikke hadde hatt tålmodighet til. Har sådd Rød Solhatt og både høy og lav Pyntekorg. Blir nok mer etterhvert. Har en tendens til å kjøpe alt for mye frø, som det som regel ikke blir mye av, så jeg har tenkt å begrense meg i år. (Kanskje!!!)

Pyntekorg

Rød Solhatt
Ellers har jeg vinduskarmene fulle av pelargonier og pelargonstiklinger av mange forskjellige varianter. Gleder meg til blomstring i sommer.
Har nettopp begynt å jobbe på en planteskole. Er ny i faget, så det er mye å sette seg inn i. Ante ikke at det fantes så mange forskjellige varianter av samme type busk, vintergrønt og trær. Helt utrolig. Gul buskmure foreksempel finnes i over sju forskjellige varianter, lav, høy, mørk gul, lysere gul osv. Akkurat nå plukker vi fram alskens planter fra forskjellige leverandører. Det er såå mye spennende. Finner en del som jeg ikke en gang har hørt om før. Så mye jeg får lyst på til min egen hage. Ser jeg noe fint, begynner jeg å tenke hvor i hagen den kunne passe. Skummelt mye fint. Dette blir dyrt....
Planen i min hage for tiden er å rydde ut av to staudebed, rette opp en mur, ordne rhododendroene i et samlet felt, fylle opp med mer jord, ordne kompost, sette ned stiklinger av pil (rød amerikaner). Tenkte å begynne i dag, men etter en hel dag ute på jobb, hvor det innimellom var kaldt regnvær, fristet det ikke så mye. Det var faktisk sludd her i kveldingen. Satser på bedre vær i morgen for da skal ungene på skidag med skolen.
Gleder meg til å plukke fram nye planter igjen i morgen. Herlig!!!!!


1 kommentar:

GundaM sa...

Blir spennende her framover skjønner jeg.
Og så skjønner jeg hvorfor du driver å kjøper terakottapotter;)

Klemz fra butikkdama